Epoxy studio | 3 sfaturi practice pentru a oferi spatialitate casei tale
Str. Drumul Intre Tarlale, nr. 160-174, Corp C, Depozit 10, Et. 1,, Incinta Ansamblului Appolo Center, Sector 3, Bucuresti
+40728. 995.152
anca@epoxystudio.ro
C O N T A C T
3 sfaturi practice pentru a oferi spatialitate casei tale

15-iun-2014

Stilul de viata alert si aglomeratia orasului fac ca locuintele mici sa reprezinte o realitate in cotidianul multora dintre noi. Insa ele nu implica neaparat si compromisuri, daca reusesti sa gasesti acele trucuri care le confera spatialitate. De aceea, de la alegerea culorilor si pana la aranjarea mobilei, nimic nu trebuie trecut cu vederea in amenajarea spatiilor mici. In randurile ce urmeaza vei afla ca, tinand cont de cateva reguli simple ale designului interior, decorarea lor se poate transforma intr-o activitate usoara si placuta.

Evita culorile inchise

Pardoseala Epoxy albaPentru a crea o atmosfera confortabila si spatioasa, alege nuante deschise si luminoase, care vor contribui la marirea optica a camerelor. Cele mai potrivite sunt tonurile deschise de albastru, verde si gri, alaturi de alb. Spre deosebire de acestea, culorile intunecate micsoreaza incaperile si provoaca o senzatie de inchidere a spatiului, fie ca sunt folosite pentru mobilier, pardoseli sau obiecte mari de decor. O optiune potrivita sunt pardoselile autonivelante simple, realizate din rasina epoxidica uni, intr-o nuanta pastelata, care vor oferi incaperii armonie.

Acorda atentie modului de iluminare

Lumina naturala alaturi de cea artificiala au puterea de schimba foarte usor aspectul locuintei. Pentru o camera mica sunt suficiente 3 surse, a caror lumina reflectata cu ajutorul oglinzilor va ajunge in toate colturile incaperii. Un truc ce poate fi folosit in locul oglinzilor este pardoseala cu finisare lucioasa care va distribui cu usurinta atat razele soarelui, cat si lumina lampilor 

Nu aglomera camera mai mult decat este necesar

Alege piese de mobilier de dimensiuni reduse, pe masura camerei si nu uita ca, in acest caz, mai putin inseamna mai mult. Rezumandu-te doar la acele obiecte care iti sunt necesare in mod frecvent, eviti aglomerarea inutila a incaperii. Poti opta pentru un mobilier cat mai practic, cu mai multe functii si cu optiunea de a fi strans si depozitat usor. Totodata, draperiile si decoratiunile care incarca rafturile nu sunt avantajoase in amenajarea unui spatiu mic.

Chiar daca amenajarea unei case mici pare a fi o adevarata provocare, cu putina inventivitate si atentie la detalii o poti transforma intr-un spatiu primitor potrivit stilului tau. Spor la decorare!

Distribuie acest articol