Epoxy studio | Designul personalizat, o solutie isteata pentru interioare
Str. Drumul Intre Tarlale, nr. 160-174, Corp C, Depozit 10, Et. 1,, Incinta Ansamblului Appolo Center, Sector 3, Bucuresti
+40728. 995.152
anca@epoxystudio.ro
C O N T A C T
Designul personalizat, o solutie isteata pentru interioare

26-mar-2015

Un curent tot mai apreciat in ultimii ani este cel al designului interior personalizat, croit dupa preferintele fiecaruia. Combinatii aparte de culori si texturi, amenajari realizate manual, obiecte unicat sau mobilier in editie limitata, toate pot compune un spatiu iesit din tipare. O casa amenajata astfel nu doar ca reflecta gusturile celor care o locuiesc, dar are si propria sa personalitate.

Pentru cei care cauta mereu noutati si apreciaza ideile creative, avem o veste buna: rasina epoxidica va deveni cel mai bun prieten al vostru, datorita calitatilor sale inegalabile. Va impartasim in continuare cateva trucuri prin care puteti personaliza pardoselile Epoxy.

Primul pas: culorile

Cea mai simpla modalitate de personalizare porneste de la culori. Rasina epoxidica este disponibila intr-o multitudine de nuante ce pot fi combinate in diferite proportii pentru a o obtine pe cea ideala. De alb si negru pana la cele mai vii tonuri de rosu, verde sau albastru, culoarea preferata poate fi transferata in pardoseala.

Tehnicile de personalizare manuala a pardoselilor

In realizarea pardoselilor epoxidice, folosim cateva tehnici de personalizare manuala, care fac ca fiecare lucrare sa fie unica. Spatularea creaza un model dinamic, in care rasina aplicata in straturi succesive este nivelata manual de echipa noastra, rezultand umbre si diferente de nuante. Stratul final este dintr-o rasina transparenta, care ii confera profunzime si rezistenta. O lucrare astfel executata este imposibil de reprodus.

DSC_0029

O alta tehnica manuala este pictarea suprafetei pardoselii Epoxy cu vopsele acrilice speciale. Fie ca o face liber sau foloseste un sablon, pictorul aduce propria viziune si o traspune in podeaua care va pastra fiecare atingere a pensulei sale. Alte modalitati de a oferi o nota distinctiva pardoselii constau in folosirea sidefului si a glitterului. Acesti pigmenti sunt aplicati cu miscari rapide, caderea lor pe rasina creand forme unice.

Intregul procesul de creatie a acestor modele personalizate este intens pregatit in prealabil, insa lasa loc si manifestarii talentului intr-un mod spontan, fapt ce le ofera acel farmec aparte. Astfel ca ele nu pot imita intocmai alte modele si nu pot fi copii identice ale unor imagini. Pentru asta, exista totusi o solutie: autocolantul.

P6030117

Autocolantul, solutia practica la indemana oricui

Autocolantul ofera nenumarate posibilitati de personalizare. Totul incepe cu imaginea aleasa, care trebuie sa indeplineasca cateva conditii grafice. Apoi, ea este transferata pe un colant compatibil cu materialele noastre, urmand ca acesta sa fie aplicat cu multa atentie pe pardoseala realizata. Stratul de rasina poate avea rol de fundal pentru autocolantul ales. Motive traditionale, arabescuri, diverse modele de mozaic, flori, mecanisme de ceas, texturi dantelate, citate inspirationale… iar lista poate continua, pentru ca, odata ce incepem sa nascocim idei, nu ne mai putem opri. Iubim designul care scoate locuintele din anonimat!

Distribuie acest articol